Палички для морозива — рішення пропонують спеціалісти

Якщо хтось скаже — «Палички для морозива — єрундова проблема», то він майже вгадав відносно ціни палички. Але уявіть собі, що Україна потребує на рік тільки для внутрішнього ринку близько 1 млрд. паличок. Тоді скільки це буде копійок?Думаю, вітчизняним підприємцям було б цікаво залишити ці майже 10 мільйонів гривень щорічно в межах українського фінансового обороту.

stroica.inДалі спробуємо розглянути можливі варіанти вирішення цієї проблеми.Сегодня українські виробники морозива використовують палички, виготовлені в Китаї, Білорусі, Німеччини, Чехії. Для сучасного високопродуктивного обладнання паличка може бути виготовлена в Італії або Франції.І тільки в незначній кількості палички для морозива виготовляються в Україні.

Таким чином, ми позначили перший і найпростіший напрямок вирішення «паличкова проблеми» — імпорт палички. Для України це не найпрогресивніше рішення, тобтовоно усуває національного виробника із діючих осіб.

Другий шлях, що дозволяє вирішити цю проблему, — імпорт обладнання для виробництва палички. По цьому шляху йде більшість російських виробників (в містах Калуга, Йошкар-Ола, Рибінськ та інших).Цей варіант включає виробництво палички вітчизняними деревообробниками, але виключає машинобудівників.

При реалізації третього варіанту — імпорт технологій, машинобудівники отримують можливість отримати прибуток, але можуть виникнути патентно-правові питання між авторами технологій і розробниками обладнання.

На наш погляд, найкращим є четвертий напрямок вирішення проблеми — розробка власної технології та обладнання для її реалізації. Цей варіант вимагає певних затрат часу і коштів, але саме з ним працюють спеціалісти науково-виробничого об’єднання «МАГР».Виготовлення в Україну паличок для морозива на українському обладнанні за українською технологією дозволяє не тільки забезпечити вітчизняну промисловість морозива дешевими і якісними паличками різної конфігурації,але і дає можливість реалізувати програму експорту обладнання і експорту палички.Технологія, розроблена спеціалістами НВО «Магр» і захищена патентом України і Євразійським патентом, пропонує повний цикл виготовлення палички від круглого лісу до упаковки готових виробів. Для реалізації технології пропонується комплект обладнання,яке роблять чернігівські машинобудівники.Комплект дозволяє виготовляти до 50000 плоских паличок на годину.

Низькосортна деревина листяних порід (береза, вільха та ін) будь-якої довжини на стрічковій пилорамі СЛП-6, 5 і рамному багатопилкові верстаті СРП-120м розкроюється на рейки із заданими по перерізу розмірами.Рейки в штабелях сушаться при звичайних умовах до вологості 25-35%. Далі на торцювальних верстатах СТ-200 рейка розкроюється по довжині на заготовки, відповідні довжині палички, при цьому вирізаються ділянки з вадами (сучки, гниль та ін.)Отримані заготовки у вигляді брусків перетином 86 × 14 мм і довжиною 93 або 113 мм завантажуються в обертальний сушильну камеру барабанного типу. Там вони висушуються до вологості 8-14%.Сухі заготовки надходять на поперечно-фрезерний верстат СФ 4-5 пятішпіндельний, на якому заготовка отримує форму майбутньої палички з заокругленими кінцями, «магнум» або іншу.Наступна операція — розкрій профільованої заготовки вздовж на окремі палички — здійснюється на поздовжньо-фрезерному верстаті чотірішпіндельному СФ 3-4. Потім палички пропускають через полірувальний барабан.У барабані проводиться кінцеве шліфування поверхонь готових виробів, які потрібно тільки запакувати в касети (пачки) по 50 шт. Ця операція здійснюється на установках упакування палички СУ-50-Н, продуктивність якої складає до 150 тис. паличок за зміну, або 18,5 тис. на годину.При необхідності комплект може бути доповнений пристроєм для нанесення на палички шару воску або харчового парафіну.

Оснащення фрезерного верстата СФ 3-4 спеціальним інструментом дозволяє отримати на ньому круглу паличку для морозива або для інших цілей.При цьому довжина палички регламентується тільки довжиною вхідної заготовки.

Незначні зміни в конструкції верстатів роблять їх придатними для виробництва інших малогабаритних дерев’яних виробів, наприклад ламелі жалюзі, медичні шпателі, ложечки для спецій та ін

Конструктори і технологи об’єднання продовжують працювати над удосконаленням обладнання. При цьому важко переоцінити інформацію, що надходять від підприємств Росії, Узбекистану та України, які вже виробляють палички для морозива на обладнанні з маркою НВО «ГК МАГР».Всі нові технічні та технологічні рішення опрацьовуються на постійно працюючому комплекті обладнання, встановленому в об’єднанні.

Тепер трошки «паличкова» економіки. У середньому лінія з виготовлення палички коштує $ 150000. Термін її окупності складає від 10 до 18 місяців.Така розбіжність в термінах зумовлена різним «стартовим» рівнем клієнта, тобто терміном монтажу, запуском та виходом на плановий режим роботи, організацією безперебійних постачань сировини, наявністю відсотків по можливих кредитами на купівлю лінії і т.д.Зі збутом проблем немає, оскільки в Україні палички завозять. Крім ринку Росії, паличку можна експортувати до ОАЕ, Сирії, Ізраїлю, Єгипту та інших країн, які потребують такої продукції. На наш погляд, в найближчі 7-10 років проблеми зі збутом не повинно бути.

Розрахунок рентабельності, проведений на реальних цифрах виробництва в об’єднанні, дав величину 95-120%. Випускаючи на місяць до 25 млн. шт. палички, при середній ціні до 10 грн. за 1 тис. штук, отримуємо 250000 грн. обороту. При рентабельності 100% на підприємстві залишається 125 тис. грн.

Також лінія може виготовляти й іншу продукцію. Наприклад, ламелі дерев’яних жалюзі. Вартість коливається в межах 2500-3800 доларів за куб. м із української сировини і до 25000 доларів з екзотичних порід. Рентабельність — від 230%. Також можна виготовляти медичні шпателі.Собівартість в середньому до 8,5 коп. за штуку, а оптова ціна — 50 коп. за штуку.