Секрети створення обідньої зони на кухні

Секрети створення обідньої зони на кухніКухня — одна з найважливіших кімнат у будинку. Найчастіше тут не тільки готують їжу, але ще й збираються за сімейними трапезами і навіть приймають гостей. Щоб кухня стала багатофункціональною і затишною, необхідно розділити її простір на зони — робочу і обідню. Таке рішення не тільки продиктовано практичністю і зручністю, але і раціонально з точки зору естетики.

Виділення в кухонному просторі обідньої зони здійснюється за допомогою обробки стін, підлоги і стелі. Стіну, біля якої буде розташовуватися обідній стіл, можна пофарбувати в колір, відрізняється від основного кольору оформлення кухні. Для зонування можна використовувати гру на фактурах: наприклад, вибрати для обробки стіни декоративну цегляну кладку.

Часто виділення обідньої зони на кухні здійснюють за допомогою підлогового покриття, яке відрізняється за кольором від того, що знаходиться в робочій зоні. Якщо спочатку зонування за допомогою покриття не було виконано, то можна зробити ставку на оригінальний килим, який підкреслить місце для трапез. Виділити столову зону можна використовуючи різнорівнева стеля. Також ефектно виглядає зонування за допомогою освітлення. Варіантів настільки багато, що підібрати оптимальне рішення для конкретної кухні буде легко.

Секрети створення обідньої зони на кухніГоловне правило облаштування обідньої зони на кухні полягає в тому, щоб створити ілюзію двох різних просторів, які зливаються в одне. Еклектика при оформленні допустима, однак важливо не захоплюватися нею, адже, незважаючи на зонування, кухня залишається єдиним простором, тому все в ній повинно виглядати гармонійно.

Як вибрати обідню групу

Ключовим моментом облаштування їдальні зони на кухні є вибір обідньої групи, що складається із столу і стільців. Предмети меблів повинні бути настільки зручними, щоб гостям захотілося провести тут не 1:00. Саме тому рекомендується купувати для обідньої зони стільці з м’якими спинками. Важливо, щоб меблі були функціональною, ергономічною і естетичною. Форму і розмір столу необхідно вибирати, виходячи з того, наскільки велика компанія зазвичай збирається на обід або вечерю.

Можна піти простим шляхом і вибрати стіл-трансформер, який займає мінімум місця, а при необхідності легко розкладається, надаючи можливість розмістити всіх гостей. При виборі меблів для їдальні зони на кухні варто враховувати загальну стилістику кімнати, інакше обідня група буде виглядати тут зайвою і недоречною. Зважений підхід до облаштування комфортного острівця для трапез в кухонному просторі дозволить легко вирішити проблему відсутності окремої кімнати під їдальню.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Проверка комментариев включена. Прежде чем Ваши комментарии будут опубликованы пройдет какое-то время.